Bali

10 päivän matka

Trisdomin suunnittelema Balin matka – lennot ja majoitukset alle 1000e/riippuen majoitus valinnoista.

BALI UBUD JA GILI AIR

Olen laatinut Sinulle matkasuunnitelman, kohteena Bali.

Toiveinasi matkalle ovat rauhoittuminen, jooga, meditaatio ja kauniit rannat. Parhaiten toiveitasi kymmenen päivän matkalle vastaa mielestäni yhdistelmä Bali Ubud ja Gili Air. Suunnitelmaan on lisätty budjettiisi sopivat majoitukset, vinkit kohteeseen ja liikumiseen sekä matkaprofiiliasi ja toiveitasi parhaiten vastaavat nähtävyydet ja elämykset.

HYVÄ TIETÄÄ

Aikaero

Talvella +6 / kesällä +5

Rokotukset

Bali ei ole malarian riskialuetta. Tarkista ennen reissua, että perusrokotukset ovat voimassa. Näiden lisäksi Balille suositellaan A-hepatiittisuojaa.

Valuutta

Balin valuutta on Indonesian rupia (IDN): 10 € = 159 451 IDN. Suosittelen vaihtamaan vähän käteistä Suomesta mukaan. Forex tarjoaa parhaan kurssin kotimaassa rupioiden vaihtoon ja lisää voi vaihtaa Balin lentokentällä, joka tarjoaa vielä edullisemman kurssin.

Liikkuminen kohteessa

Liikenne on vasemmanpuoleista. Taksi tai vuokraskootteri ovat hyviä tapoja liikkua Balilla. Jos skootterilla ajaminen ei tunnu omalta, hyvä vaihtoehto voi olla vuokrata oma kuljettaja esim. suomalaisen Balitaskun kautta. He järjestävät myös tutustumisen arvoisia ohjattuja retkiä ja muuta toimintaa Balilla. Gili Airilla ei ole moottoriajoneuvoja. Suosittelen vuokraamaan polkupyörän.

Pistoketyyppi

Balilla käy samat pistokkeet kuin Euroopassa, joten adapteria ei tarvita.

Ubud

Suosittelen sinulle ensimmäiseksi kohteeksi Ubudia, jonne on lentokentältä n. 40 km. Majoitus jota sinulle Ubudiin suosittelen järjestää lentokenttäkuljetuksen hintaan IDR 450 000 (28e) näin säästyy säätämiseltä ja turhalta vaivannäöltä kohteeseen saavuttaessa.

Majoitus

Ubudissa Rauhoittumiseen ja lomalle laskeutumiseen täydellinen paikka on Soulshine Bali: riisipeltojen keskellä, rauhaa ja joogaa. Se on kuitenkin sopivan lähellä Ubudin keskustaa, jonne majoituksesta on maksuton kuljetus. Paras tarjous tällä hetkellä: Booking.com 89 €/yö/1hh. Suosittelen tekemään varauksen mahdollisimman pian. Autan mielelläni.

Nähtävää ja koettavaa Ubudissa

Ajattelisin, että loman alku menee rentoutumiseen, johon majoituksesi tarjoaa upeat puitteet. Mutta koska kerroit pitäväsi eläimistä, kehoittaisin käymään omatoimisesti päiväretkellä kohteessa Monkey forest.

Toinen kohde, jota Sinulle suosittelen on Campuhan Ridge Walk. Se on rauhalliseen päiväkävelyyn sopiva luontopolku/kävelyreitti, jossa pääset ihastelemaan Ubudin maaseutua ja luontoa.

Hyvinvointi ja henkisyys

Toiveitasi vastaa Ubudissa Pyramids of Chi – hyvinvointikeskus, jonka tarjontaan suosittelen tutustumaan. Päivittäin klo. 11.00, 15.00 ja 18.00 järjestetään Soundhealing-tapahtumia (18e/hlö).

Gili Air

Toiveesi kauniista rannoista toteutuu mielestäni parhaiten Gili-saarilla. Paras ja helpoin tapa Ubudista Gileille on ostaa Balitaskun kautta meno-paluu lippu (45-55e). He noutavat hotellilta. Tarkistin heiltä että lippu kannattaa varata 2-3 päivää ennen ajankohtaa.

Majoitus

Gili Airilla budjettiisi ja toiveisiisi parhaiten sopivat nämä majoitusvaihtoehdot.

Bel Air Resort and Spa (noin 23 €/yö)

Gili Air Bungalows (noin 29 €/yö)

Turtle Beach Hotel (noin 40 €/yö)

Joogaa

Gili Airilla suosittelen käymään joogatunneilla tai mahdollisesti osallistumaan retriittiin Flowers and Fire -joogakeskuksessa.

Gili Meno

Jos haluat Airilta poiketa muille saarille, suosittelen Gili Menoa koska kerroit tykkääväsi rauhasta enemmän kuin bileistä. Yöelämää sen sijaan löytyisi Gili Trawanganilla.

Jos innostut yöpymään Menolla, suosittelen kokeilemaan erikoista hostellia The Rabbit Tree (noin 6 €/yö.)

“Adventure is out there…”

yhteydenottopyyntö

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelinnumero

  Matkan ajankohta

  Matkan kesto (päivissä)

  Matkan tyyppi (esim. perhematka tai häämatka)

  Matkan kohde
  EurooppaAasiaKumpi vaan

  Mitä näistä haluaisit palvelun sisältävän?
  LentosuosituksetMajoitussuosituksetYksilöllisen Matkasuunnitelman

  Haluatko Sinuun otettavan yhteyttä PuhelimitseSähköpostilla

  SEURAA MEITÄ SOMESSA