TRISDOM

ja Satu

Olen Satu, tällä hetkellä espoolainen maailmanmatkaaja. Ajattelen kuitenkin, että koti on siellä missä sydän ja kulkee mukanani minne menenkin. Olen ollut jo nuoresta asti utelias ja rohkea lähtemään ja tutkimaan maailmaa.

Satu Valero - Trisdom

Olen muuttanut elämässäni niin paljon, että pyrin pitämään maallisen omaisuuteni hyvin pienenä. 20-vuotiaana muutin spontaanisti Espanjaan, sen jälkeen on takana kymmeniä maita, vuosien talvehtimista Meksikossa, pitkiä reppureissuja, viidakoita ja sademetsiä, suurkaupunkeja, pakettimatkoja, ashram Intiassa, retriittejä ja valmennusreissuja ympäri maailmaa, pikaisia kaupunkilomia, risteilyjä Karibialla ja lähempänä – yksin, ystävien ja tyttäreni kanssa.

Vuonna 2008 maailmani muuttui vastuuttomasta maailmanmatkaajasta äidiksi. Se oli suuri muutos, mutta päätin, että senkään ei tarvitse pysäyttää meitä paikalleen vaikka tukikohdan perustaminen Suomeen olikin tuossa kohdassa looginen ratkaisu. Suurin lahja, jonka olen tyttärelleni antanut, ovat lukemattomat reissut yhdessä. Ne ovat opettaneet hänelle kulttuuria, kieliä ja sopeutumista erilaisiin olosuhteisiin, aina kantoliinassa kulkevasta vauvasta nyt avarakatseiseksi 11-vuotiaaksi asti. Tosin täytyy myöntää, että parivuotiaan taaperon kanssa oli aika myös pakettimatkojen ja Bamse-kerhojen.

Matkustaminen on intohimoni. Haluan nähdä ja kokea uusia paikkoja, tutustua ihmisiin ja kulttuureihin sekä löytää oman paikkani mistä maailmankolkasta tahansa. Erityisesti ekologinen eläin- ja luontomatkailu on lähellä sydäntäni.

Taustastani johtuen minulla on laaja osaaminen erilaisista matkustustavoista, niin perheen ja pienten lasten kanssa rennosti rannoilla loikoilusta kuin yksin viidakoissa seikkailemisesta. Osaan siksi helposti asettua erilaisten matkustajien asemaan ja huomioida heidän tarpeensa.

”Määränpää ei ole ikinä paikka, vaan uusi tapa nähdä asiat”

-Henry Miller

Mikä on yksityinen matka­suunnittelija?

Jokainen, joka on joskus matkustanut itsenäisesti tai edes suunnitellut sitä, tietää, kuinka paljon selvitystyötä ja aikaa se vaatii. Sopivien lentojen, majoitusten, aktiviteettien, nähtävyyksien sekä muiden onnistuneeseen matkaan tarvittavien tietojen etsimiseen uppoaa tunteja, ja valtavan tietomäärän seulominen on vaivalloista. Huolellisella suunnittelulla ja vertailulla voi kuitenkin säästää merkittävästikin rahaa.

Yksityinen matkasuunnittelija tekee tämän kaiken puolestasi asiakasprofiilin, ja tarvittaessa lisäkysymysten, perusteella. Matkasuunnittelija käyttää kaiken luovuutensa, ammattitaitonsa, kokemuksensa ja verkostonsa juuri Sinun matkasi suunnitteluun. Hän vertaa, etsii ja selvittää puolestasi parhaat vaihtoehdot tuhansien sivustojen ja miljoonien mahdollisuuksien joukosta. Näin säästyt kiireessä tehdyiltä huonoilta valinnoilta ja voit sekä lähteä että palata matkaltasi hyvällä ja rauhallisella mielellä. Matkasuunnittelija tutkii kaikkien ehdottamiensa majoitusten ja palveluntarjoajien taustat ja suositukset.

Matkasuunnittelijasi auttaa ja tukee Sinua tarvittaessa koko suunnittelu- ja varausprosessin ajan puhelimen, Whatsappin tai sähköpostin välityksellä.

Mitä yksityinen matkasuunnittelija ei ole?

Yksityinen matkasuunnittelija ei ole matkatoimisto: en myy valmiita matkapaketteja yhteistyökumppaneiden kohteisiin vaan käytän koko saatavilla olevan tarjonnan. En tee lento- tai majoitusvarauksia, vaan ne tehdään itse suorien linkkien kautta (autan tarvittaessa mielelläni). En saa suosittelemistani kohteista komissiota, vaan palveluni perustuu ainoastaan sinun etusi ajattelemiseen.

Kerron rehellisesti, jos kohteesi tai toiveesi sopisi paremmin jollekin toiselle palveluntarjoajalle. Olen matkustanut paljon mutta on myös kohteita, joissa en ole käynyt enkä ymmärrä tarpeeksi niiden käytäntöjä matkustamisen suhteen. Näissä tapauksissa konsultoin kollegoitani tai ohjaan sinut suoraan taholle, joka osaa auttaa Sinua paremmin. Tällä hetkellä suunnittelen matkoja pääasiassa Eurooppaan ja Aasiaan. Niihin keskittyminen on luonnollista, sillä tietämykseni niistä on vahvaa.

En ole tukena matkallasi vaan pelkästään suunnittelen matkan puolestasi, hion suunnitelman kanssasi loppuun ja autan varausten tekemisessä. Vaikka hyvin suunniteltu matka antaa varmuutta, siitä huolimatta matkalla voi aina sattua ja tapahtua. Jokainen matkustaja on siis itse vastuussa matkastaan ja suunnitelman toteuttamisesta. Suosittelen jokaiselle matkavakuutusta. Lentoyhtiöt, majoitusten ja palvelujen tarjoajat ovat vastuussa omista palveluistaan.

Jos kaipaat opasta ja tukea varsinaisen matkasi ajaksi, suosittelen kääntymään suoraan sellaisten matkatoimistojen puoleen, jotka tarjoavat opaspalveluita ja ohjattuja retkiä kohdemaassa.

Miten yksityinen matka­suunnittelija toimii?

Kun olet päättänyt käyttää yksityistä matkasuunnittelijaa, täytä yhteydenottolomake. Otan sinuun yhteyttä toiveesi mukaan joko puhelimitse tai sähköpostitse kartoittaakseni tarpeitasi ja toiveitasi. Vastaukset lähetettyäsi saat ehdotuksen matkasuunnitelmasta. Jos matkasuunnitelma sisältää lentojen varaamista joka vaatii nopeaa reagoimista olen yhteydessä pikimmiten. Huomioi, että joissain tapauksissa myös valmismatka voi olla paras ja edullisin pohja onnistuneelle matkalle. Jos näin on ja se sopii parhaiten profiiliisi, sisällytän sen ehdotukseen.

Hyväksymällä ehdotuksen unelmiesi matkan suunnittelu voi alkaa. Lähetän ensimmäisenä linkit sopivien lentojen varaamiseen sekä sovitun ajan kuluessa valmiin, selkeän matkasuunnitelman. Matkasuunnitelman valmistumisen jälkeen on viikko aikaa tehdä muutoksia suunnitelmaan.

Matkasuunnitelma sisältää muun muassa:

 • suorat linkit valitsemieni majoitusten varauksiin
 • suositusten ja matkaprofiiliin perusteella parhaat aktiviteetit ja niiden järjestäjät
 • suositukset, millä kohteessa kannattaa liikkua
 • linkit mahdollisiin sisäisiin siirtymisiin ja aikataulut (juna, bussi, lennot)
 • suositellut nähtävyydet ja lippujen osto-ohjeet
 • ohjeet mahdollisten viisumien tai rokotusten hankintaan
 • valuuttakurssin ja sijainnin perusteella parhaan valuutanvaihtopisteen
 • sinun seurueellesi tarpeellisen kohdetiedon
 • ja lisäksi kaiken muun tiedon, jonka koen tarpeelliseksi juuri Sinun matkaasi ajatellen.

Olen tavoitettavissa tarvittaessa koko varausprosessin ajan puhelimen, Whatsappin ja sähköpostin välityksellä. Jos suunnitelmaan on tarpeellista tehdä muutoksia, teen sen mielelläni viikon sisällä suunnitelman valmistumisen jälkeen.

Trisdom lahjoittaa 5% jokaisesta toteutuneesta suunnitelmasta Naisten pankille tukemaan kehitysmaiden naisia.

yhteydenottopyyntö

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelinnumero

  Matkan ajankohta

  Matkan kesto (päivissä)

  Matkan tyyppi (esim. perhematka tai häämatka)

  Matkan kohde
  EurooppaAasiaKumpi vaan

  Mitä näistä haluaisit palvelun sisältävän?
  LentosuosituksetMajoitussuosituksetYksilöllisen Matkasuunnitelman

  Haluatko Sinuun otettavan yhteyttä PuhelimitseSähköpostilla

  SEURAA MEITÄ SOMESSA